هوشمند سازی ویلا

هوشمند سازی ویلا

شلوغی و آلودگی شهرهای بزرگ سبب شده تا برخی از ساکنان آن به فکر تهیه ویلایی در خارج از شهر باشند. این افراد ترجیح می‌دهند تعطیلات خود را در فضایی آرام و پاکیزه سپری کنند. اما داشتن ویلا در منطقه‌ای دور از دسترس سبب ایجاد مشکلاتی نیز خواهد شد. به عنوان مثال امنیت یک ساختمان خالی چگونه تأمین می‌شود و یا تنظیم دمای محیط قبل از ورود به خانه چگونه امکان‌پذیر است. تمام این چالش‌ها با انجام هوشمند سازی ویلا میسر خواهد بود.

ویلای هوشمند

با زندگی در عصر پیشرفت تکنولوژی، مفهوم ویلای هوشمند یا به طور کلی هوشمند سازی ساختمان نحوه درک و تجربه ما از زندگی خانگی را متحول کرده است. هوشمند سازی ساختمان این امکان را به کاربر می‌دهد تا سیستم‌های ویلا را متناسب با ترجیحات خود تنظیم کند. ویلاهای هوشمند دارای ویژگی‌هایی هستند که کیفیت زندگی ساکنین را افزایش می‌دهد.

فواید هوشمند سازی ویلا

هوشمند سازی ویلا دارای مزایای زیادی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

1- افزایش امنیت

ویلاهای هوشمند امنیت ساکنان را از طریق سیستم‌های امنیتی و نظارتی پیشرفته از جمله قفل هوشمند، دوربین‌های مداربسته، دزدگیر افزایش می‌دهند. قفل هوشمند تنها به وسیله ثبت اثرانگشت، رمز ورود، کارت اعتباری، اسکن چهره و… امکان ورود می‌دهند و دوربین‌های مداربسته هرگونه کنترل مشکوک را شناسایی می‌کند. از طرفی تعامل بین سنسورهای حرکتی و دزدگیر سبب افزایش امنیت ساختمان خواهد شد.

از طرفی می‌توان سناریوهای حضور برای سیستم‌های هوشمند تعریف کرد، به این ترتیب چراغ‌ها در ساعات مشخصی از شب روشن و سپس خاموش خواهند شد.

2- بهره‌وری انرژی و صرفه‌جویی در هزینه

استفاده از امکانات هوشمند سازی، به کاهش مصرف انرژی در نتیجه صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک می‌کند. به این صورت که سیستم‌های سرمایش و گرمایش با دمای محیط سازگار شده و فقط در صورت لزوم روشن و خاموش می‌شوند. از طرفی سیستم روشنایی نیز فقط در صورت حضور شخص فعال می‌شوند و یا با سناریوهای تعریف شده کار می‌کنند. به این ترتیب انرژی اضافه هدر نرفته و هزینه قبوض کاهش می‌یابد.

3- راحتی و آسایش

سیستم‌های کنترل آب و هوا، روشنایی و حتی پرده برق، راحتی و آسایش بی‌نظیر و فضایی سرشار از آرامش برای کاربر ایجاد می‌کنند. بنابراین کاربر دغدغه تنظیم دما و یا روشنایی را نخواهد داشت و رفاه بیشتری را تجربه خواهد کرد.

بخش‌های مختلف هوشمند سازی ویلا

در یک ویلا بخش‌های مختلفی قابلیت هوشمند سازی دارند که تعدادی از آنها در داخل ساختمان و تعدادی در خارج از ساختمان قرار گرفته است. امکان کنترل همه بخش‌های هوشمند سازی از طریق یک موبایل حتی در فواصل بسیار دور، امکان‌پذیر خواهد بود.

1- سیستم‌ روشنایی هوشمند

سیستم روشنایی هوشمند با ترجیحات ساکنان سازگار است، مصرف انرژی را بهینه می‌کند و در عین حال یک نور عالی برای هر موقعیت یا مکانی ایجاد می‌کند.

2- سیستم‌های امنیتی

نصب تجهیزاتی چون دوربین‌های مدار بسته، دزدگیر، سنسورهای حرکتی و… زندگی در یک محیط امن را تضمین می‌کند.

3- سیستم تهویه مطبوع

سیستم‌های کنترل دما و تهویه مطبوع محیط، سبب تنظیم دمای داخل ساختمان شده و توانایی اجرای سناریوهای مختلف در زمان ورود و خروج فرد دارند. به این ترتیب زمانی که پس از مدتی طولانی به ویلا وارد می‌شوید، دما تنظیم و هوا مطبوع است.

4- سیستم صوتی و تصویری

شاید قصد داشته باشید در ویلای خود یک مهمانی برگزار کنید و یا در لحظه ورود موسیقی جذابی برای شما پخش شود. در اینجا یک سیستم صوتی و تصویری هوشمند بهترین راه حل است. این سیستم‌ها توانایی پخش خودکار موسیقی در لحظه ورود و بر اساس سلیقه کاربر را دارند.

5- استخر و جکوزی هوشمند

امروزه بسیاری از ویلاها، مجهز به استخر و جکوزی اختصاصی هستند. در صورتی که این استخر و جکوزی مجهز به امکانات هوشمند سازی باشند و دما و نور محیط را از دور قابل کنترل کنند، فضایی جذاب‌تر را برای کاربر فراهم می‌کنند.

6- فضای سبز هوشمند

می‌توانید از طریق هوشمند سازی فضای سبز ویلای خود، آبیاری آن را در فواصل زمانی مشخص و حتی از راه دور کنترل کنید. به این ترتیب دیگر نگران خشک شدن درختان ویلا نخواهید بود و همیشه ویلایی سرسبز و زیبا خواهید داشت.

هزینه هوشمند سازی ویلا

در نظر اول، شاید هوشمند سازی ویلا کاری پرهزینه و یا شاید حتی زمان‌بر باشد که کاربر را از انجام آن منصرف کند. اما اگر مزایای بی‌شمار آن در بلند مدت در نظر گرفته شود، این هزینه دیگر به چشم نخواهد آمد. علاوه بر اینکه مبلغی که صرف هزینه ویلای هوشمند می‌شود در بلند مدت با کاهش هزینه‌های انرژی، به مالک بازخواهد گشت.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.