نصب، راه اندازی و نگهداری از ژنراتور دیزلی برق تک فاز و سه فاز، یکی از تخصصهای مهندسین نیتا صنعت هوشمند میباشد. این شرکت پیمانکار برق با ارائه مشاوره رایگان، مشتریان محترم را در جهت دریافت خدمات بهتر راهنمایی میکند. پیش از استعلام قیمت پیشنهاد میشود مقاله زیر را جهت آشنایی بیشتر با ژنراتور برق مطالعه کنید.
ژنراتور چیست؟
ژنراتور الکتریکی که نام دیگر آن دینام میباشد، ماشینی است که انرژی مکانیکی را به برق تبدیل میکند و برای انتقال و توزیع به مشتریان خانگی، تجاری و صنعتی، برق تولید شده را به خطوط برق منتقل میکند. ژنراتور الکتریکی، نیروی برق مورد نیاز یک ساختمان را تأمین میکند و از قطع برق و بروز اختلال در انجام کارها، جلوگیری میکند.
طرز کار ژنراتور
دینام برقی شامل یک مغناطیس دائم و یک قطب نمای قابل چرخش است که درون یک محور قرار دارند. وقتی قطب نمای دینام با سرعت، حول محورش میچرخد، خطوط مغناطیسی را قطع میکند و این باعث تولید جریان الکتریکی در قطب نمای دینام میشود.
جریان الکتریکی تولید شده در دینام برقی از طریق چندین حلقه سیم موجود در قطب نمای دینام به یک منبع تغذیه الکتریکی منتقل میشود. در این منبع تغذیه، جریان الکتریکی تولید شده توسط دینام برقی به ولتاژ بالاتر تبدیل شده و به دستگاههای مصرفی مانند لامپها، موتورها و دستگاههای الکترونیکی ارسال میشود.
اجزای اصلی ژنراتور
– موتور: اصلیترین بخش ژنراتور است که انرژی مکانیکی لازم برای این دستگاه را تأمین میکند.
– آلترناتور: آلترناتور که به دینام نیز مشهور است، شامل چندین قطعه ثابت و متحرک میشود که درون یک فضا محصور شدهاند. این بخش از ژنراتور انرژی مکانیکی را از موتور دریافت کرده و به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
– سیستم سوخت: سیستم سوخت ژنراتورهای معمولی ظرفیت کافی برای تولید برق در حدود 6 تا 8 ساعت دارد. در ساختمانهای بزرگتر که اغلب کارکرد تجاری دارند، برای افزایش این ساعت باید ژنراتور به یک مخزن سوخت اضافی مجهز شود.
– تنظیمکننده ولتاژ: این بخش از دستگاه، مقدار ولتاژ برق خروجی از ژنراتور را تنظیم میکند.
– سیستمهای خنک کننده و اگزوز: عملکرد ژنراتور سبب میشود تا گرمای زیادی تولید کند. اگر این گرما توسط سیستمهای خنک کننده کاهش نیابد، موتور ژنراتور آسیب میبیند. همچنین برای خارج کردن گازهای سمی این دستگاه به لولههای اگزوز نیاز است. البته ناگفته نماند که دود خارج شده از این لولهها سمی بوده و باید تمهیدات مناسبی برای دفع آن صورت گیرد.
– سیستم روغنکاری: یک ژنراتور باید برای مدت طولانی کار کند، این دستگاه قطعات متحرک زیادی دارد که برای افزایش عمر و دوام عملکرد آن، نیاز به روغنکاری در فواصل زمانی معین دارند.
– شارژر باتری: استارت در ژنراتور توسط باتری کار میکند. پس باتری تعبیه شده در سیستم ژنراتور باید شارژ باشد تا بتوان موتور آن را روشن کرد.
– صفحه کنترل: از طریق صفحه کنترل میتوان کنترل الکتریکی کل سیستم را به دست گرفت. صفحه کنترل شامل بخشهای مختلفی است، از جمله: کنترل استارت (روشن و خاموش شدن دستگاه)، میله اندازهگیری روغن موتور، کنترل جریان، فشار روغن، ولتاژ باتری، میزان دمای مایع خنک کننده، سرعت چرخش موتور و… .
– مونتاژ اصلی/ قاب: تمام تجهیزاتی که نام برده شد، به یک صفحه اصلی متصل هستند که همان قاب ژنراتور میباشد.
نکات مهم در خرید ژنراتور
برای خرید ژنراتور باید به برخی نکات توجه کنیم:
1- قطعات استفاده شده در صفحه کنترل باکیفیت باشند.
2- رنگ به کار رفته در قطعات فلزی، مخصوص قطعات الکتریکی باشد و کیفیت پایینی نداشته باشد.
3- ضخامت و جنس ورق به کار رفته در قاب متناسب با وزن ژنراتور باشد و از ورقهای باکیفیت ساخته شده باشد، تا قدرت تحمل وزن ژنراتور را داشته باشد.
4- گلندهای به کار رفته در ژنراتور از نوع مقاوم در برابر آب و گرد و غبار باشند.
5- ژنراتورها سوختهای مختلفی مانند نفت سفید، بنزین، دیزل، LPG و… دارند. ژنراتور مورد نیاز خود را بر اساس سوخت مصرفی مطابق با کاربری خود انتخاب کنید.
نمونه کار اجرا شده(ژنراتور پروژه آرامیس پردیس)
استعلام قیمت راه اندازی و تجهیز خانه هوشمند
021-91306069
021-66920096
021-46148715
021-55106339
0919-2759951
(شرکت نیتاصنعت هوشمند)
پشتیبانی
0912-2544937 (مهندس دهقانیان)
0936-5954700 (مهندس امینی)