تابلو برق هوشمند

تابلو برق هوشمند

یکی از موارد هوشمندسازی که در ساختمان‌‎های تجاری، مسکونی و صنعتی اجرا می‌شود نصب و راه اندازی تابلو برق هوشمند است. که با استفاده از ماژول‌های هوشمند تابلویی کنترل روشنایی، سیستم‌های امنیتی خانه و … توسط آن کنترل می‌شود.

تابلو برق هوشمند چیست؟

تابلو برق هوشمند که به عنوان سیستم اتوماسیون خانگی نیز شناخته می‌شود، وسیله‌ای است که به مالکین ساختمان‌ها اجازه می‌دهد تا شرایط محیطی ساختمان را کنترل کنند. به عنوان مثال چراغ‌ها را قبل از ورود به خانه خاموش و روشن، سیستم‌های امنیتی و دزدگیرها را فعال و دمای محیط را کنترل کنند.

این تابلو برق را می توان از طریق یک اپلیکیشن در گوشی هوشمند یا تبلت یا حتی با دستورات صوتی کنترل کرد. این به مالکین ساختمان‌ها اجازه می‌دهد تا زمانی که از ساختمان دور هستند کنترل کاملی بر تجهیزات آن داشته باشند و این از لازمه داشتن یک ساختمان هوشمند است.

تاریخچه ساخت تابلو برق هوشمند

اولین تابلوی هوشمند در اوایل سال 1975 توسط شرکتی به نام X10 ساخته شد. این سیستم از سیم‌کشی برق خانه برای ارسال سیگنال بین دستگاه‌ها استفاده می‌کرد و امکان کنترل از راه دور را برای کاربر میسر می‌کرد. اگرچه که این سیستم در آن زمان پیشگام بود، اما محدودیت‌هایی نیز داشت.

در اوایل دهه 2000، شرکتی به نام Insteon راه جدیدی برای ایجاد تابلو برق هوشمند ارائه کرد. آنها به جای استفاده از سیگنال‌های الکتریکی، یک شبکه ایجاد کردند که به دستگاه‌ها اجازه می‌داد به صورت بی‌سیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این سیستم بسیار قابل اعتمادتر از X10 بود و به سرعت به استانداردی در حوزه صنعت هوشمند سازی تبدیل شد. امروزه شرکت‌های متعدد و سیستم‌های تابلو برق هوشمند مختلفی در بازار وجود دارند.

تابلو برق هوشمند

تابلو برق هوشمند چگونه کار می‌کند؟

تابلوهای هوشمند دارای تعدادی حسگر هستند که می‌توانند مواردی مانند حرکت، دما و سطوح نور را تشخیص دهند. همچنین قابلیت اتصال به اینترنت و سایر دستگاه‌ها از طریق بلوتوث یا وای فای را دارند. این اتصال‌ها به تابلوهای برق هوشمند این امکان را می‌دهد تا به روز رسانی‌ها و اطلاعات را از یک سرور مرکزی دریافت کنند.

سنسورهای روی تابلوی هوشمند را می‌توان برای کاربردهای خاصی استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر شخصی وارد اتاق شود، چراغ‌ها به طور خودکار روشن شوند و یا اگر دما خیلی زیاد شد، تهویه مطبوع راه‌اندازی شود. این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود است، اما این پتانسیل را دارد که شیوه زندگی و کار انسان‌ها را متحول کند.

مزایای استفاده از تابلو برق هوشمند

مزایای استفاده از تابلو برق هوشمند

 

تابلو هوشمند ابزاری است که به اندازه‌گیری و مدیریت مصرف انرژی کمک می‌کند. کنتورهای هوشمند مزایای زیادی، هم برای مصرف‌کنندگان و هم برای شرکت‌های برق دارند، از جمله صرفه‌جویی در هزینه قبوض برق، توانایی نظارت بر مصرف انرژی در هر زمانی از شبانه روز، و توانایی تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد مصرف انرژی.

برای مصرف‌کنندگان، یکی از بزرگترین مزایای کنتورهای هوشمند، صرفه‌جویی در هزینه قبوض انرژی است. کنتورهای هوشمند می‌توانند به مصرف‌کنندگان کمک کنند تا مصرف انرژی خود را مدیریت کنند و راه‌هایی برای کاهش مصرف بیابند. در برخی موارد، کنتورهای هوشمند حتی می‌توانند به مشتریان کمک کنند تا از شرکت‌های برق خود تخفیف بگیرند.

شرکت‌های خدمات شهری نیز از کنتورهای هوشمند بهره‌مند خواهند شد. با نظارت بر مصرف انرژی، شرکت‌های برق می‌توانند به طور مؤثرتری جریان برق را مدیریت کرده و از خاموشی و سایر اختلالات جلوگیری کنند. علاوه بر این، داده‌های جمع‌آوری شده توسط کنتورهای هوشمند می‌تواند برای بهبود برنامه‌ریزی و عملیات شبکه مورد استفاده قرار گیرد.

جمع‌بندی

اینترنت اشیا این پتانسیل را دارد که کارهای زیادی برای مدیریت ساختمان‌ها انجام دهد – از جمله نحوه کنترل نور. تابلو برق هوشمند نمونه‌ای از این پتانسیل است که به کاربران این امکان را می‌دهد که نه تنها چراغ‌های خود را از راه دور کنترل کنند، بلکه آن‌ها را روی تنظیمات خاصی زمان‌بندی کنند.

با وجود تمام مزایای تابلو برق‌های هوشمند چند نکته منفی نیز در مورد آن وجود دارد:

– پر هزینه بودن خرید اولیه دستگاه هوشمند سازی تابلو برق

– نیاز به متخصص برای نصب و راه‌اندازی سیستم و کنترل‌های دوره‌ای

استعلام قیمت راه اندازی و تجهیز خانه هوشمند

021-91306069

 021-66920096

021-46148715

021-55106339

0919-2759951

(شرکت نیتاصنعت هوشمند)

 

پشتیبانی

0912-2544937 (مهندس دهقانیان)

0936-5954700 (مهندس امینی)

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.