سیستم امنیتی هوشمند یکی از نوآوریهای مهم در حوزه صنعت امنیت است که به طور گسترده در ساختمانهای مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده میشود. این سیستم با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، به منظور کنترل، مدیریت دسترسی، رصد و ردیابی فعالیتهای مشکوک در داخل و خارج ساختمان طراحی شده است تا در جهت افزایش امنیت ساختمان هوشمند، گام مثبتی برداشته شود. در این مقاله، به بررسی انواع سیستم های امنیتی و حفاظتی هوشمند منزل و ادارات و نحوه کار آن پرداخته میشود.
سیستم امنیتی هوشمند چیست؟
سیستم امنیتی هوشمند با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، به صورت خودکار عمل کرده و با توجه به شرایط محیطی، دسترسی به ساختمان را کنترل و مدیریت میکند. این سیستم ها که به صورت بیسیم کار میکنند دارای انواع مختلفی هستند.
سیستم امنیتی هوشمند، از چندین قسمت تشکیل شده است که عبارتند از:
1- دوربینهای مدار بسته
این سیستم در خارج از ساختمان نصب شده و شامل دوربینهای مداربسته با قابلیت تشخیص چهره، شناسایی خودرو و شناسایی حرکت است. با استفاده از این سیستم، محلهای خطرناک در ساختمان رصد و ردیابی میشود و در صورت وقوع حادثه، برای مراکز امنیتی وضعیت هشدار ارسال میشود. همچنین سبب فعال شدن دزدگیر ساختمان شده تا اهالی را باخبر کند.
2- سنسورهای حرکت
این سیستم در داخل ساختمان نصب شده و شامل سنسورهای حرکت با قابلیت تشخیص حرکت افراد و اشیاء است. با استفاده از این سیستم، در صورت ورود فرد غیرمجاز به ساختمان، اعلام هشدار صادر میشود.
3- سنسور باز شدن درب و پنجره
این سنسور زمانی که فعال باشد، با باز شدن درب و پنجره آژیر خطر را به صدا درمیآورد و یا پیامی به گوشی کاربر ارسال میکند. البته در صورتی که بحث امنیت در میان نباشد میتوان از این سنسورها استفادههای هوشمند دیگری کرد، به عنوان مثال با باز شدن درب، چراغهای خانه روشن شوند.
4- سنسورهای نشت آب، گاز و دود
سنسورهای نشت گاز و دود در زمان جمع شدن گازهای اشتعالزا و یا دود ناشی از آتش سوزی فعال میشوند، همچنین سنسور نشت آب در صورت ترکیدگی لوله و یا نشت آب از سرویس بهداشتی، آشپزخانه و… فعال شده و علائم هشداردهنده به کاربر ارسال میکند.
4- دربهای الکترونیکی
این سیستم شامل دربهای الکترونیکی با قابلیت کنترل دسترسی و تشخیص افراد است. با استفاده از این سیستم، دسترسی به ساختمان تنها برای افراد مجاز ممکن است.
5- سیستم کنترل
این سیستم با استفاده از حسگرها، دوربینها و گیت ورودی کار میکند. گیت ورودی با قابلیت تشخیص کارت هوشمند و بارکد است که با استفاده از این سیستم، دسترسی به ساختمان را تنها برای افراد مجاز ممکن میکند. حسگرها و دوربینها نیز فعالیتهای مشکوک را رصد و ردیابی میکند و دسترسی به ساختمان را کنترل میکنند.
مزایای سیستم امنیتی هوشمند
1- کنترل دقیق: با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، سیستم امنیتی هوشمند، دارای کنترل دقیقتری نسبت به سیستمهای سنتی است.
2- رصد و ردیابی مشکوک: با استفاده از دوربینها و سنسورهای حرکت، سیستم امنیتی هوشمند، فعالیتهای مشکوک را رصد و ردیابی میکند.
3- دسترسی به ساختمان: سیستم امنیتی هوشمند با استفاده از دربهای الکترونیکی، دسترسی به ساختمان را کنترل میکند.
4- اعلام هشدار: در صورت شناسایی فعالیت مشکوک، سیستم به صورت خودکار اقدام به صدور اعلام هشدار کرده و اطلاعات را به مراکز امنیتی ارسال میکند.
در پایان ناگفته نماند که سیستمهای امنیتی هوشمند به جریان برق وابستگی زیادی دارند و در صورت قطعی برق، کارکرد آنها با مشکل مواجه خواهد شد. به همین دلیل بهتر است از یک باتری قابل شارژ برای آن استفاده کنیم. از طرفی دیگر در صورتی که حساسیت سنسورها را روی درجه زیاد تنظیم کرده باشید، احتمال خطای سیستم بالا میرود. در این صورت حتی با یک حرکت پرنده نیز سیستم، علائم هشدار دهنده صادر میکند. پس بهتر است از سنسورهایی استفاده کنید که امکان تنظیم درجه حساسیت برای آنها وجود داشته باشد.
استعلام قیمت راه اندازی و تجهیز خانه هوشمند
021-91306069
021-66920096
021-46148715
021-55106339
0919-2759951
(شرکت نیتاصنعت هوشمند)
پشتیبانی
0912-2544937 (مهندس دهقانیان)
0936-5954700 (مهندس امینی)